Kako rezervirati hotel in na kaj biti pozoren?

Ko načrtujete potovanje, rezervirate hotelsko sobo in potem uživate v svojem bivanju. Vse se zdi zelo običajno, ali ne?

No, presenečeni boste, da so hoteli in način, kako rezervirati sobo, polni presenečenj. In te nasvete oziroma skrivnosti vam razkrivamo spodaj.

Prednosti rezervacije sobe direktno pri hotelu!

Preverite ceno na spletu potem pa se obrnite direktno na hotel za izvedbo rezervacije. Vodje hotelov imajo pooblastila za potrjevanje popustov.  Ceno, ki je vidna na spletu, lahko uporabite kot orodje za pogajanje. Cena  je vedno predmet pogajanja.

Prednosti rezervacije sobe prek portalov.

Preverite, primerjajte oceno hotela na portalih kot so Tripadvisor, Booking.com, Expedia … Vedno več gostov se odloča za rezervacijo preko spletnih portalov iz razloga varnosti in enostavnosti  rezervacije. V primeru, da rezervirate sobo na enem od portalov, le ta deluje kot vaš posrednik oz agencija , lahko oddate oceno hotela. V primeru problemov niste sami !

Manjši hoteli so bolj fleksibilni pri cenah!

Butični, manjši hoteli v zasebni lasti lažje potrjujejo popuste kot pa velike hotelske verige.

Če veliko potujete, obiskujte vedno isti hotel.

Kot stalni gost boste prepoznani v hotelu s strani osebja, hkrati pa boste vi poznali njih. Tretirani boste kot VIP gost na podlagi večjega števila obiskov in prislužili si boste boljše pogoje bivanja, kot recimo brezplačni upgraid, dodatni popust …

Ne kličite v času odhodov gostov!

Ne kličite med 7.00 in 11.00 uro v hotel s posebno željo oz. za rezervacijo sobe. V tem času imajo zaposleni najmanj časa, zato ne boste prejeli pričakovane izkušnje.

V primeru »overbooking-ga« lahko kljub rezervaciji ostanete brez sobe.

V primeru da imate potrjeno rezervacijo s strani hotela, pa je hotel razprodan in vas ne more namestiti, je hotel kršil pravila splošnih pogojev pogodbe, ki jo ima sklenjeno s partnerjem. Pa vendar to še ne pomeni, da boste za omenjeni termin imeli sobo. Premestijo vas lahko v drug hotel, ki pa ni nujno primerljiv z rezerviranim.